Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Stint verandert naam in Buszy

De nieuwe Stint krijgt een andere naam: Buszy. Naar aanleiding van het spoordrama in Oss hebben nabestaanden gevraagd of de Stint een nieuwe naam zou kunnen krijgen, wanneer deze in aangepaste vorm terugkeert. Edwin Renzen, eigenaar van het bedrijf dat deze vervoersmiddelen maakt, heeft hier gehoor aan gegeven. Dat meldt Omroep Brabant. 

De nieuwe Stint wordt momenteel nog gekeurd door verkeersdienst RDW, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Naamswijziging

Het ministerie legde namens de nabestaanden het verzoek om de naam aan te passen neer bij de fabrikant. „Wij hebben de wens van de nabestaanden aan Renzen overgebracht om, bij een eventuele terugkeer, de naam Stint te veranderen. Het is aan Renzen wat hij hiermee doet."

Volgens de bedrijfseigenaar heeft de nieuwe naam ook een minder negatieve associatie. De merknaam Stint blijft overigens wel bestaan. Alleen het nieuwe model dat gebruikt gaat worden om kinderen te vervoeren, krijgt de naam Buszy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.