Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2020 / 13:29 uur

Steeds meer vraag naar mondkapjes op Schiphol vanwege coronavirus

Er is steeds meer vraag naar mondkapjes bij de apotheken op Schiphol vanwege het coronavirus. Volgens een medewerkster van de Boots apotheek op de luchthaven is de verkoop van de kapjes flink toegenomen.

„Je merkt wel dat mensen bang zijn", zegt ze. „De kapjes worden vooral preventief aangeschaft. Normaal zijn er ook wel zeven verschillende soorten mondkapjes te bestellen, maar nu kunnen we nog maar één soort krijgen. Er is ook meer vraag naar desinfecterende gel." Ook bij de apotheek van KLM Health Services is meer vraag naar mondkapjes.

Naast Aziatische mensen komen ook steeds meer crews van luchtvaartmaatschappijen langs voor de kapjes. Op Schiphol zijn geen maatregelen genomen vanwege het coronavirus. De KLM geeft de reizigers wel het advies goed op hun hygiëne te letten en goed de handen te wassen.

1300 mensen besmet

Veel Chinezen waren zaterdag aanwezig bij de viering van het Chinees Nieuwjaar in de Haagse binnenstad. Daar waren geen mensen met mondkapjes te zien.

Het nieuwe virus dook voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. Officieel is niet duidelijk waar de oorsprong ligt van het virus, maar sommige Chinese deskundigen koppelen de uitbraak aan een lokale vismarkt in Wuhan. Inmiddels zijn er al ruim 1300 mensen besmet met het coronavirus. Daarnaast zijn er al 41 mensen overleden als gevolg van de ziekte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer vraag naar mondkapjes op Schiphol vanwege coronavirus
Sluiten