Metro
Metro Nieuws 15 jan 2020 / 20:54 uur

Spotify komt met speciale afspeellijsten voor huisdieren

Goed nieuws voor de mensen met een huisdier. Streamingdienst Spotify heeft namelijk speciale afspeellijsten samengesteld, zodat je trouwe viervoeter zich nooit meer alleen hoeft te voelen als jij op je werk bent.

Het idee van het Zweedse bedrijf is niet nieuw. Al in 1909 kwam platenlabel His Masters Voice met logo van een hond die naar het schijnt de stem van zijn baasje uit de grammofoon hoort komen.

Complimentjes

Toen uit een enquete bleek dat 74 procent van de Britse hondenbezitters weleens muziek afspeelt voor hun huisdeur, besloot de streamingdienst dat het tijd was daar iets mee te doen.

De dieren kunnen onder meer luisteren naar Pet Playlists en de speciale hondenpodcast My Dog’s Favourite Podcast. De podcast bevat naast rustgevende muziek ook liefdevolle boodschappen en complimentjes voor de hond, ingesproken door acteurs.

Baat bij muziek

Hondenkenner Martin Gaus zegt tegenover de NOS niet zo in de heilzame werking van muziek en sussende woordjes uit een luidspreker te geloven. „Honden zijn heel sociaal en als de baas weggaat is de roedel niet compleet. Dan kunnen ze gaan blaffen en worden de buren boos.”

Dat neemt volgens Gaus niet weg dat sommige honden wel degelijk baat kunnen hebben aan een muziekje. „Wat mensen vaak doen: als de muziek al de hele dag aanstaat, laten ze die aanstaan als ze weggaan. Maar het moet geen heavy metal zijn. Ik denk niet dat dat werkt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify komt met speciale afspeellijsten voor huisdieren
Sluiten