Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jan 2020

Schoenmaker werkt verder met grote teen als duim

Hij was bang dat hij nooit meer zou kunnen werken. Gelukkig durfden de artsen van de 40-jarige David Lee het aan om een zeldzame operatie uit te voeren. 

De Brit verloor zijn duim toen hij met een machine een hak van een schoen afsneed. Zijn grote teen van zijn rechtervoet klaart nu de klus.

Tien uur

De operatie is zeldzaam en duurde tien uur. „Er zijn meerdere manieren om een duim te reconstrueren in dit soort gevallen. Maar het gebruik van de eigen grote teen geeft de beste resultaten, mede omdat de teen het meeste op een duim lijkt. We gebruiken deze methode vaker als mensen bang zijn dat zij hun vak niet meer kunnen uitoefenen”, zei één van de doktoren die de schoenmaker ‘redde’.

Het ongeluk gebeurde begin januari 2019 en vijf dagen later kon de Brit geopereerd worden. Daarna begon de revalidatie – waarbij Lee kracht in zijn ‘teenduim’ moest zien te krijgen. Eind vorige week kreeg het artsenteam van de University Hospitals of Derby and Burton van de schoenmaker de Patiënt Hero Award.Een bedankje voelt te klein, wat het ziekenhuis heeft gedaan betekent zoveel voor me. Ik kan weer doen waar ik van houd!”

https://www.facebook.com/uhdb.commsteam.5/videos/vb.100037510086342/171419794118356/?type=2&theater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schoenmaker werkt verder met grote teen als duim
Sluiten