Metro
Metro Nieuws 29 jan 2020 / 15:09 uur

Reisorganisatie ANVR: stop een maand met China-reizen

Reisorganisatie ANVR adviseert haar leden tot en met 29 februari geen reizen naar China uit te voeren. 

Bij de ANVR zijn zo’n 300 reisorganisaties aangesloten, waarvan ongeveer 60 reizen verzorgen naar China. Het bedrijf had maandagmiddag overleg met haar grotere China-touroperators.

Omdat de situatie met betrekking tot het corona-virus iedere dag verandert, is het volgens de ANVR onverstandig richting China te reizen. Met uitzondering voor overstappende passagiers in Hong Kong naar bijvoorbeeld Australië.

KLM vliegt wel

Reizigers die hun reis naar China al geboekt hebben worden doorverwezen naar hun reisorganisaties. Frank Oostdam, directeur van de ANVR, zegt dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. „We houden contact met Buitenlandse Zaken, RIVM en VWS. De veiligheid en gezondheid van reizigers hebben wij als reisbrancheorganisatie hoog in het vaandel.”

Het staat haaks met bericht wat de KLM eerder op woensdag naar buiten bracht. Namelijk dat zij voorlopig blijven vliegen naar China. Wel zegt de luchtvaartmaatschappij de ontwikkelingen rondom het virus nauwgezet in de gaten te houden.

„Op basis van deze informatie neemt KLM alle maatregelen om de gezondheid van haar personeel en passagiers zoveel mogelijk te waarborgen”, laat de KLM weten in een verklaring.

Annuleren

Zo kregen bemanningsleden van KLM-vluchten mondkapjes uitgedeeld en passagiers die eerder al een KLM-vlucht naar China boekten mogen hun reis kosteloos annuleren of omboeken.

Het Indonesische Lion Air Group en British Airways lieten woensdag weten niet meer naar China te vliegen om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reisorganisatie ANVR: stop een maand met China-reizen
Sluiten