Metro
Metro Nieuws 24 jan 2020 / 09:15 uur

Rechtszaak omdat vrouw thuis topless rondliep

Het moment dat je thuiskomt na een lange dag werken en éindelijk je bh uit kan doen. Een vrouw uit het Amerikaanse Utah zal voortaan wel twee keer nadenken voor ze haar bovenlijf thuis ontbloot.

De vrouw in kwestie was met haar man aan het klussen in de garage. Om te voorkomen dat hun kleding vies zou worden, hadden ze hun shirts uitgetrokken. Op zich geen probleem zou je denken, maar op dat moment kwamen de drie kinderen (tussen de 9 en 13 jaar oud) van haar man binnen lopen.

De ex (en moeder van de kinderen) was niet gediend van de plotselinge les over het menselijk lichaam en diende een klacht in, schrijft het CBS. De ontblootte vrouw probeerde nog uit te leggen dat ze zichzelf een feminist vindt en een punt wilde maken dat iedereen in zijn of haar huis zou mogen rondlopen zoals zij dat willen, maar dat baatte niet.

Wulpsheid

Volgens de politie was de vrouw „onder invloed van alcohol" toen ze haar shirt en bh uitdeed voor de neus van de kinderen. Haar man werd overigens niet aangeklaagd.

Utah heeft een zogenoemde ‘wulpsheid’-wet, waar deze zaak onder valt. Als de vrouw veroordeeld wordt, kan ze naar de gevangenis moeten. Dan zou ze ook gedwongen worden om zich te registeren als zedendelinquent, voor tien jaar lang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechtszaak omdat vrouw thuis topless rondliep
Sluiten