Metro
Metro Nieuws 13 jan 2020 / 16:44 uur

Prinsen Harry en William nemen gezamenlijk afstand van artikel

In een zeldzaam gezamenlijke verklaring nemen de Britse prinsen Harry en William afstand van een verhaal in de Engelse krant The Times.

In het artikel schreef het dagblad dat Harry en zijn vrouw Meghan afstand namen van de koninklijke familie vanwege pesterig gedrag van zijn broer William. Het stel zou er volgens het stuk meerderde malen door oudere broer William op gewezen zijn dat zij ‘hun plek moesten kennen’. De krant zegt over een anonieme bron te beschikken.

Onrust in het koningshuis

Het artikel is verschenen naar aanleiding van het persbericht van Harry en Meghan waarin zij aangeven voortaan een minder vooraanstaande positie binnen de Britse koninklijke familie in te nemen. Het nieuws leidde tot onrust in het koningshuis. Harry zou zijn broer, vader en koningin Elizabeth niet vooraf hebben ingelicht.

Volgens Harry en William is het artikel in The Times opruiend en niet waar. Later op maandag staat een overleg gepland tussen Harry, William, prins Charles en koningin Elizabeth. In een persverklaring van Buckingham Palace werd benadrukt dat de discussies over een eventuele nieuwe rol van Harry en Megan ‘nog in een vroeg stadium zijn’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Prinsen Harry en William nemen gezamenlijk afstand van artikel
Sluiten