Metro
Metro Nieuws 12 jan 2020 / 18:43 uur

Politie zoekt persoon die bedwantsen losliet in Walmart

Denk je even naar Walmart te gaan om nieuwe lakens, dekens of kussens voor je bed te kopen? Toch maar niet. Een Walmart-winkel in de Amerikaanse staat Pennsylvania wordt geteisterd door een bedwantsenplaag. 

De politie is nog op jacht naar de persoon die de insecten losliet in het filiaal.

Flesje bedwantsen

De manager van de winkel kreeg afgelopen week te horen dat een werknemer een gesloten potje pillen vond in de kleedkamer van de mannen. Maar in plaats van pillen, zat het potje vol met levende bedwantsen. Het potje zat volgens de politie in een jasje dat in Walmart te kopen is.

Hij gooide de jas en het potje weg en nam contact op met een hygiëne-bedrijf dat direct een werknemer naar de winkel stuurde. Deze meldde dat de insecten in de paskamer van de mannen waren gekropen.

Twee dagen later vond een andere medewerker van Walmart een tweede potje pillen met meerdere dode insecten op de grond van de mannenafdeling.

Afzonderlijke potjes

De pillenpotjes zijn verzameld voor vingerafdrukken in de hoop de daders te vinden. Ook bewakingsbeelden van de winkel worden bekeken. Er is nog niemand gearresteerd.

Een mogelijke optie is dat het slechts gaat op een grap van een medewerker. De woordvoerder van de politie van Pennsylvania hoopt echter dat dat niet het geval is: „Het lijkt alsof twee verschillende medewerkers twee dagen achter elkaar twee verschillende potjes hebben gevonden. Ik hoop dat het geen grap van een medewerker is."

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine insecten die bloed zuigen. De insecten verspreiden geen ziekten, maar hun beten kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Ook kan de wants een huidaandoening bij veroorzaken. Ze kunnen maanden zonder bloedmaaltijd overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie zoekt persoon die bedwantsen losliet in Walmart
Sluiten