Metro
Metro Nieuws 30 jan 2020 / 16:15 uur

Opnieuw verdachte gearresteerd voor dood Derk Wiersum

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor de moord op de 44-jarige advocaat Derk Wiersum. Het gaat om een 31-jarige man uit Rotterdam.

Hij werd afgelopen maandagochtend aangehouden in Amsterdam. De man wordt verdacht van het medeplegen van de moord. Direct na de aanhouding van de 31-jarige Rotterdammer zijn er op twee locaties in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan.

Donderdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt nog zeker veertien dagen vastgehouden in alle beperkingen.

Meerdere aanhoudingen

Eerder werden er twee aanhoudingen in de zaak rondom de moord op Wiersum verricht. De 36-jarige Giërmo B. uit Almere werd op 1 oktober opgepakt. Zijn voorarrest is deze maand met drie maanden verlengd. Ook hij wordt verdacht van het medeplegen van de moord.

Daarnaast zit er nog een 26-jarige man uit Soest vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Op 4 maart zal hij in een pro forma zitting voor de rechter staan. Wat de exacte rol van de twee verdachten is geweest, wordt nog onderzocht.

Naast de drie verdachten die nu vastzitten, zijn er nog meer mensen aangehouden. Zij zijn echter weer vrijgelaten, maar blijven nog wel verdachten in de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw verdachte gearresteerd voor dood Derk Wiersum
Sluiten