Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Ook Okura hotel in Amsterdam krijgt bombrief

De verdachte brief die vrijdag is bezorgd bij het Amsterdamse hotel Okura is ook een bombrief. Dat meldt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komt ter plaatse. Het hotel wordt niet ontruimd.

Volgens een woordvoerster van de politie heeft personeel van het hotel rond 09.00 uur de politie gealarmeerd. „De brief werd door het personeel herkend door het nieuws van gisteren. Daarop hebben ze heel adequaat gehandeld en de brief niet opengemaakt."

Meerdere brieven verstuurd

Donderdag werd bekend dat de afgelopen dagen meerdere bombrieven zijn verstuurd naar bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Geen van de brieven is afgegaan, maar ze hadden volgens de politie wel degelijk kunnen ontploffen en zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

In de verdachte brief die donderdag bij het Centraal Invorderings Bureau (CIB) werd aangetroffen, zat ook een explosief. Volgens de politie was de post retour gestuurd aan het incassobureau in Rotterdam. Het is niet bekend wie de brief heeft teruggestuurd.

De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn. Hierop stond telkens het CIB vermeld, maar uit onderzoek van de recherche is gebleken dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.