Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 10 jan 2020 / 14:29 uur

Ook kabinet gaat voor inperking consumentenvuurwerk

De kogel is door de kerk. Na een oudjaarsavond vol incidenten en veel pleitbrieven van voorstanders en instanties, wil ook het kabinet een verdere inperking van het consumentenvuurwerk. 

Dat maakte minister Grapperhaus duidelijk na de ministerraad. Het kabinet volgt daarmee het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op. Daarin werd gesproken over een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.

Hoe nu verder?

De minister maakte niet bekend wat er precies verboden wordt. In de ministerraad maakte Grapperhaus duidelijk dat het kabinet „vindt dat dit echt niet meer kan”, doelend op de afgelopen jaarwisseling. „Het geweld, het letsel, het oneigenlijk gebruik van vuurwerk, brandstichting, vernielingen, een groep mensen maakt er een wildwestpuinhoop van.”

Het kabinet gaat nu plannen maken om het vuurwerkgebruik terug te dringen. Ook wordt er gekeken hoe de politie in actie kan komen tegen het vuurwerk. Tenslotte mogen er volgens het kabinet geen taakstraffen meer worden uitgedeeld als er geweld tegen een hulpverlener is gepleegd. Voor de voorjaarsvakantie wil de minister ‘concrete plannen’ op papier hebben staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook kabinet gaat voor inperking consumentenvuurwerk
Sluiten