Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2020 / 13:57 uur

Onderzoek naar fatale flatbrand Arnhem

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar de fatale flatbrand op nieuwjaarsdag in Arnhem. Door de brand kwamen een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoontje om het leven.

De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter raakten zwaargewond.

Vuurwerk op bank

De flatbrand ontstond doordat een bank in de portiek van de flat vlam vatte toen daar vuurwerk op was gelegd. Daarvan worden twee jongens van 12 en 13 jaar oud verdacht. De minderjarige jongens werden „op grond van de persoonlijke omstandigheden, ondanks de maatschappelijke onrust" op 3 januari vrijgelaten. De jeugdreclassering houdt zich bezig met de jongens.

De Onderzoeksraad gaat het ontwerp en het gebruik van de hal en de vluchtwegen bestuderen. Op die vluchtwegen werd eerder al kritiek geuit, omdat bewoners via zijtrappen slechts één verdieping lager konden komen.

Ook het gebruik van de liften bij brand en de inzet van de brandweer wordt onderzocht. Het gezin was in de lift gestapt, toen door de brand de elektriciteit uitviel. De brand verspreidde een grote hoeveelheid giftige rook in het trappenhuis.

De Onderzoeksraad heeft na de fatale brand al een verkennend onderzoek gedaan. Het onderzoek gaat naar verwachting een jaar duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Onderzoek naar fatale flatbrand Arnhem
Sluiten