Metro
Metro Nieuws 4 jan 2020 / 15:35 uur

Olifanten blij met tweedehands kerstbomen

Liet de kerstboom al voor de kerst alle naalden vallen? Of was je er simpelweg al snel op uitgekeken? Misschien heb je je kerstboom dan gedoneerd aan het DierenPark Amersfoort, waar de bomen een bijzonder tweede leven kregen.

De kerstbomen kwamen namelijk in het verblijft van enkele dieren terecht. „Een mooi speelinstrument voor de dieren", vertelt dierverzorger Marc Belt. Bij de beer, bavianen, tijgers en olifanten lagen enkele bomen in het verblijf.

Een kale kerstboom is natuurlijk voor niemand leuk, dus de bomen waren voor de gelegenheid mooi versierd. Bezoekers konden zaterdag zien hoe hun ingeleverde kerstboom ontvangen werd.

Nieuwsgierigheid

„De bavianen renden met z’n allen af op de groene sparren in hun verblijf, die versierd waren met lekkers”, aldus Marc. „Ook de tijgers en beer kwamen al snuffelend op de kerstbomen af en de jonge olifantjes begonnen ermee te spelen nadat zij de piek van boterhammen eraf gesnoept hadden.”

Olifanten blij met tweedehands kerstbomen
Olifanten blij met tweedehands kerstbomen / ANP

De kerstbomen worden gegeven om het natuurlijke gedrag van de dierbewoners te stimuleren. „Iets nieuws in het verblijf van de dieren prikkelt hun nieuwsgierigheid. Zij snuffelen aan de takken, gebruiken de bomen om hun nagels aan te slijpen en meten hun krachten met de sterke stammen”, weet de dierverzorger.

Ook de komende dagen worden verschillende dieren nog verrast met tweedehands kerstbomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Olifanten blij met tweedehands kerstbomen
Sluiten