Metro
Metro Nieuws 13 jan 2020 / 19:41 uur

Nikkie Tutorials onthult: Ik ben transgender

In haar nieuwste Youtube-video onthult Nikki Tutorials dat ze transgender is. De wereldberoemde beautyvlogger begon in 2008 met het delen van make-up tutorials. Meer dan twaalf miljoen mensen zijn geabonneerd op de YouTube-video’s van Nikkie Tutorials.

De vlogster vertelt in de video dat ze een hekel heeft aan labels. Daarom vond ze naar eigen zeggen nooit een goed moment voor het delen van haar verhaal. „Ik wil iets vertellen over wat mijzelf raakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn.” Nikki onthult vervolgens dat zij werd geboren in het verkeerde lichaam. „Dat betekent dat ik transgender ben.”

Positieve reacties

In de comments onder de video zijn tot nu toe alleen nog maar positieve reacties te lezen. Zo schrijft een van haar volgers ‘I love you for who you are’, een ander ‘I’m so happy for you girl,‘ en ‘We all respect and accept you for this, this was so inspiring’. 

„Het is 2020 en het wordt om van jezelf te houden zoals je echt bent en hoe je je echt voelt.” Het is volgens de vlogster tijd om niet meer stil te staan bij hoe we er uit zien, wat we dragen en wat voor haarkleur we hebben.

Barbiepoppen

Ze vertelt dat ze die stap jaren geleden al zette, maar daar nog steeds elke dag voor vecht. „Mijn moeder was ervan overtuigd dat ze een meisje kreeg. Sinds ik kon denken dacht ik dat ik een meisje was. Ik was bezig met nephaar, barbiepoppen en nagellak en begreep niet waarom ik geen jurken kon dragen.”

Nikki vervolgt dat ze haar moeder dankbaar is voor het feit dat zij haar altijd gesteund heeft. „Mijn moeder wist al heel snel dat ik of homoseksueel zou zijn, of dat het een ander soort verhaal zou worden. Het werd een ander soort verhaal”, besluit de vlogster.

Nikkie Tutorials werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nikkie Tutorials onthult: Ik ben transgender
Sluiten