Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jan 2020 / 10:26 uur

Nieuwe boerenacties in maart bij drukke locaties

Het gonsde al even, maar boerenactieclub Agractie heeft bevestigd in maart met een nieuw protest te komen. Daarbij zullen zo’n veertig drukke locaties in ‘grote steden’ worden aangedaan. 

De actie zal plaatsvinden op zaterdag 21 maart, maakte de club dinsdag bekend. Tussen 12.00 en 16.00 gaat de actie ‘Boerderijprijzen’ plaatsvinden. Waar, maakt de organisatie later nog duidelijk.

Boos om prijzen

Tijdens de actie zullen onbewerkte agrarische producten aan de man gebracht worden voor de gemiddelde prijs die de boer ervoor ontvangt. Hiermee wordt volgens Agractie de consument duidelijk gemaakt hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is.

Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten te goedkoop worden verkocht. Dan is er nog het stikstofbeleid van de regering waar al maanden over wordt gesteggeld. Eerdere acties leidden tot chaos in het verkeer, nadat boeren met tractoren de (snel)weg op gingen.

Nog een actie

Eind deze week lanceert de club een tweede actie, waarbij de boeren de consument in de supermarkt confronteren met producten waarvoor Nederlandse boeren geen eerlijke prijs hebben ontvangen en producten die niet duurzaam zijn. Deze actie moet enkele maanden gaan duren en zal volgens Agractie een ‘zeer groot bereik’ door heel Nederland hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe boerenacties in maart bij drukke locaties
Sluiten