Metro
Metro Nieuws 23 jan 2020 / 13:22 uur

Nala of Tijger? De populairste kattennamen

Wie tijdens een frisse winterwandeling hard Nala of Simba roept, kan zomaar een horde jonge katten verwachten. Dat waren namelijk de populairste kattennamen in 2019. 

Poezen- en katteneigenaren hebben zich vorig jaar weer flink laten inspireren door Disney. Het uitkomen van The Lion King lijkt de belangrijkste inspiratiebron. Nala was het meest geliefd voor poezen, katten werden massaal Simba genoemd.

Veranderingen

Huisdierenverzekeraar Petplan ondervroeg meer dan 10.000 huisdiereigenaren naar de naam die zij hun nieuw dierlijk kroost gaven. De afgelopen tien jaar zijn de namen flink veranderd. In 2010 werden er nog volop Tijger(tjes), Minoezen, Gizmo’s, Kitty’s en Poekies op de wereld gezet.

In 2018 was Max nog een populaire naam voor katten, die werd in 2019 vervangen voor Coco. Verder zijn Pip en Luna veelvoorkomende namen. Overigens trekken baasjes van raskatten zich niets aan van de Disneynamen. Voor Maine Coons, Britse kortharen en ragdolls zijn Smokey, Ollie, Luna, Teddy en Lilly het meest gekozen.

Een deel van de Nala's en Simba's. /Petplan

Honden

Max blijkt tijdloos, want dat is naast een geliefde kattennaam ook al tien jaar de populairste hondennaam. Volgens de huisdierenverzekeraar is het aantal konijnen waarvoor een verzekering wordt afgesloten, met een jaar toegenomen met 50 procent. En de populairste naam voor knaagdieren? Dat is, heel origineel, Snuffie. Gevolgd door Blue, Pablo, Bunny (creatief!) en Bijoux.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nala of Tijger? De populairste kattennamen
Sluiten