Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jan 2020 / 11:43 uur

Na bosbranden nu hevige overstromingen in Australië

Maandenlang hoopte de Australische bevolking op een grote plensbui die de hevige bosbranden zou blussen. Die regen is er de afgelopen dagen eindelijk gekomen, maar zorgt voor een nieuw probleem. Er valt namelijk zo veel regen in een korte tijd dat alles overstroomt.

Het noodweer zorgt met name in de deelstaten Queensland, Victoria en New South Wales voor overlast. Zo is op een aantal plekken de stroom uitgevallen en zijn wegen niet begaanbaar.

Ook zorgt het teveel aan neerslag voor milieuproblemen. De regen spoelt de as namelijk mee de rivier in. Daardoor raakt het rivierwater vervuild en gaan de vissen dood.

Vermist kind

Voor de ouders van de 3-jarige peuter Matilda was het afgelopen week al helemaal schrikken. Het meisje raakte buiten namelijk ingesloten door overstromingen samen met haar Jack Russell en verdwaalde vervolgens. Een zoekoperatie werd op touw gezet en het meisje moest de nacht alleen in de buitenlucht doorbrengen. Gelukkig werd ze de volgende dag gespot door een reddingshelikopter. Het meisje en de hond zaten onder de modder maar waren bij elkaar gebleven. Het kind was erg geschrokken maar maakt het verder goed.

Na bosbranden nu hevige overstromingen in Australië
/ ANP

Bosbranden

Dat er nu zo veel regen valt, wil niet zeggen dat het gedaan is met de bosbranden. Er woeden naar schatting namelijk nog zo’n honderd branden in heel Australië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na bosbranden nu hevige overstromingen in Australië
Sluiten