Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jan 2020 / 09:06 uur

Na 27 jaar mogelijke doorbraak vermissing Tanja Groen

De politie opent woensdag een graf op het kerkhof aan De Beente in Maastricht na een nieuwe tip in de coldcasezaak Tanja Groen.

De 18-jarige eerstejaarsstudente verdween in 1993 in de nacht van 31 augustus toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

Nieuwe informatie

De politie laat woensdag weten „nieuwe en interessante informatie” te hebben ontvangen over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. „De informatie leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem aan De Beente in Maastricht”, aldus de politie. Een van de graven wordt daarom open gemaakt.

Begraafplaats afgesloten

Het onderzoek staat los van de overleden man die in het graf ligt. Deze heeft net als zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken, aldus de politie. De nabestaanden geven medewerking aan het onderzoek aan het graf, dat de hele dag duurt. De begraafplaats is woensdag afgesloten.

De familie van Tanja is op de hoogte gesteld en wordt bijgestaan door Peter R. de Vries.

Onzekerheid

De ouders vinden de zoektocht op het kerkhof aan De Beente in Maastricht heel spannend. „Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween. De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondraaglijk geweest", schrijft moeder Corrie Groen in een verklaring.

Corrie en Adrie Groen realiseren zich dat ze nog moeten afwachten of hun dochter echt op de begraafplaats van de katholieke kerk aan De Beemte in Maastricht ligt. „Ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat. We hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Alles is beter dan de twijfels en de onzekerheid waarmee we al zo lang leven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na 27 jaar mogelijke doorbraak vermissing Tanja Groen
Sluiten