Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 jan 2020 / 14:56 uur

Mogelijk meer bombrieven in Amsterdam volgens politie

De politie verwacht dat er mogelijk meer bombrieven bezorgd worden bij twee bedrijven in Amsterdam. Het gaat om de bedrijven die zaterdag en maandag een waarschuwingsbrief hebben gekregen. 

De recherche heeft deze waarschuwingsbrieven meegenomen in verband met het onderzoek naar bombrieven die de afgelopen dagen op verschillende adressen zijn aangetroffen, meldt de politie.

Waarschuwingsbrief

Zaterdag werd een waarschuwingsbrief afgeleverd bij een autobedrijf. Maandag werd een brief afgegeven bij een bedrijf in het centrum van de stad. De politie kan wegens het onderzoek niet laten weten wat er in deze brieven staat.

Wel is duidelijk dat alle bedrijven die een bombrief hebben ontvangen, in de dagen daarvoor al een waarschuwingsbrief kregen. In totaal zijn tot nu toe tien waarschuwingsbrieven verstuurd, zei een politiewoordvoerder. Of de twee Amsterdamse bedrijven werkelijk een bombrief zullen ontvangen, is niet zeker.

Motief

De afgelopen dagen zijn in totaal volgens de politie zes bombrieven aangetroffen: bij twee hotels en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht, een autobedrijf en een tankstation in Rotterdam.

Wie de bom- en waarschuwingsbrieven heeft verstuurd, en wat het motief is, is nog niet bekend. De politie onderzoekt alle scenario’s, waaronder ook afpersing. Op de envelop stond als afzender het Centraal Invorderings Bureau (CIB) uit Rotterdam, maar die heeft er volgens de politie niets mee te maken.

PostNL heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om zijn medewerkers te beschermen tegen de bombrieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk meer bombrieven in Amsterdam volgens politie
Sluiten