Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jan 2020 / 13:14 uur

Minderjarige verdachten flatbrand vrij

De twee jongens die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de fatale flatband in Arnhem, zijn weer vrij.

De rechter-commissaris van de rechtbank Gelderland oordeelde dat – hoewel er voldoende ernstige bezwaren zijn voor de betrokkenheid van de jongens – ze „op grond van de persoonlijke omstandigheden, ondanks de maatschappelijke onrust" niet langer in de cel hoeven te blijven.

Ze moeten zich wel aan een aantal voorwaarden houden, de jeugdreclassering is daarbij betrokken. De jongens zijn 12 en 13 jaar oud.

Vuurwerk

De brand in de flat aan het Gelderseplein is ontstaan door vuurwerk. Een bankstel in de hal vatte vlam toen daar vuurwerk op terechtkwam.

Een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoontje kwamen om het leven, de 36-jarige moeder en een 8-jarig dochtertje raakten zwaargewond. Zij zijn niet langer in levensgevaar. Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat en stond in de lift toen de brand uitbrak en de stroom uitviel. Het vuur ontstond na middernacht in de entree van het flatgebouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minderjarige verdachten flatbrand vrij
Sluiten