Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Minder kijkers voor talkshows, maar Op1 blijft Jinek voor

De kijkcijferstrijd tussen NPO 1 en RTL 4 blijft voortduren. In de jacht op de meeste kijkers voor de talkshows verloren de zenders kijkers, maar ook woensdagavond blijft Op1 Jinek voor. 

Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek. RTL 4’s Jinek viel met 782.000 kijkers buiten de top 10 van best bekeken programma’s. Dat was 1 miljoen minder dan bij het RTL-debuut, toen Eva Jinek vrijdag direct achter The Voice of Holland werd geprogrammeerd.

Minder kijkers

Naar de eerste uitzending van Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel van omroep Max keken 835.000 mensen. Eerdere uitzendingen van allebei de talkshows konden rekenen op meer dan 900.000 kijkers. Naar De Slimste Mens keken woensdag 1,5 miljoen mensen, het Achtuurjournaal was met 1,9 miljoen kijkers, zoals bijna altijd, het best bekeken programma.

Op Twitter zijn de meningen over de shows verdeeld. De één kijkt liever naar Jinek, de ander kiest voor de wisselende duo’s van Op1. Ook denken sommige Twitteraars dat de hogere cijfers van de publieke omroep-talkshow kunnen liggen aan deze duo’s. Kijkers zouden deze week willen zien hoe zij het doen, om daarna een keuze te maken.

https://twitter.com/Jeauhan/status/1215186339563560960

De zenders doen er alles aan om kijkers te trekken. Zo zijn er geen reclameblokken (wat voor RTL best bijzonder is) en beginnen ze zo vroeg mogelijk. Op1 laat verschillende presentatieduo’s zien van de publieke omroepen. Donderdagavond maken Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma hun debuut voor omroep WNL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.