Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jan 2020 / 08:44 uur

Minder kijkers voor Op1, Jinek best bekeken

Jinek deed het gisteravond een stuk beter dan de nieuwe talkshow Op1. De cijfers van de talkshow op NPO1 zakten verder weg, terwijl Jinek juist flink scoorde.

De zevende aflevering van Op1 op NPO 1 heeft de talkshow een diepterecord qua kijkcijfers opgeleverd. Dinsdag keken er 697.000 mensen, wat veel minder is dan de voorgaande uitzendingen. Concurrent Eva Jinek scoorde tegelijkertijd op RTL 4 836.000 kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Dalende cijfers

Tot nu toe werd de laagste score voor Op1 vorige week woensdag neergezet met het duo Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Er keken toen 835.000 mensen. Dinsdag zaten Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana aan tafel voor hun tweede aflevering. Zij trokken vorige week nog 940.000 kijkers. Maandag stegen Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven nog boven een miljoen uit.

Dank aan The Voice

Voor Jinek is het de tweede keer dat zij het rechtstreekse ‘duel’ in de talkshowstrijd met Op1 wint. Vrijdag had de nieuwe RTL-presentatrice ook meer kijkers, met dank aan de vele mensen die na het goedbekeken The Voice of Holland bleven hangen.

Dinsdag werd duidelijk dat ook in de tweede week voorafgaand aan Op1 geen reclameblok wordt uitgezonden. De NPO hoopt zo sneller een vast publiek op te bouwen.

Reageer op artikel:
Minder kijkers voor Op1, Jinek best bekeken
Sluiten