Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jan 2020 / 07:49 uur

Meer doden door coronavirus en Duitse besmetting

Het aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Het aantal geïnfecteerden is toegenomen met bijna 1300 nieuwe gevallen. 

Dat hebben de Chinese autoriteiten dinsdag naar buiten gebracht. Daarmee komt het aantal mensen dat wereldwijd het virus onder de leden heeft uit op ruim 4.000.

Vrij door virus

Leerlingen van scholen en universiteiten in het Aziatische land blijven voorlopig thuis. Vanwege het Chinese Nieuwjaar hebben ze vakantie en het ministerie van Onderwijs heeft geen datum aangegeven waarop de leerlingen weer in de schoolbanken worden verwacht.

Voor het eerst meldden de Chinese autoriteiten ook een dode als gevolg van een besmetting in de hoofdstad Peking. Buiten China zijn nog geen sterfgevallen door het virus gemeld. Op zes na waren alle sterfgevallen tot nu toe in de stad Wuhan.

China wil nieuwe reisrestricties en toegangs- en vertrekbeperkingen inzetten om verdere besmetting tegen te gaan.

Het ministerie in Den Haag heeft het reisadvies aangescherpt. Vanaf dinsdag gelden voor heel China veiligheidsrisico’s en niet alleen voor de provincie Hubei.

Op zes na waren alle sterfgevallen tot nu toe in de stad Wuhan. /ANP

Duitser ziek

Zuid-Korea heeft vliegtuigen richting Wuhan gestuurd om Zuid-Koreaanse inwoners te evacueren. Het zou gaan om honderden mensen. Rusland heeft de grens met China gesloten.

In Duitsland is de eerste melding van iemand die ziek is door het virus vastgesteld. Het gaat om een man uit de regio Starnberg in Beieren die werd aangestoken door een Chinese. Het gaat volgens het ministerie goed met de man. „Hij wordt medisch in de gaten gehouden en is geïsoleerd. Mensen die nauwe contacten hadden met de patiënten worden uitvoerig geïnformeerd over de mogelijke symptomen, hygiënemaatregelen en manieren waarop de ziekte overgedragen kan worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer doden door coronavirus en Duitse besmetting
Sluiten