Metro
Metro Nieuws 10 jan 2020 / 16:04 uur

Man vraagt vriendin creatief ten huwelijk in Disneyfilm

Ben je van plan binnenkort iemand ten huwelijk te vragen? En is diegene een filmliefhebber? Laat je dan inspireren door het aanzoek van de Amerikaan Lee Loechler. 

Loechlers liefje is dol op Disneyfilms en dan in het bijzonder Doornroosje. Om haar te verrassen en de grote vraag te stellen, hackte de Amerikaan de film. En ja, daar ging een hele voorbereiding aan vooraf.

Flink wat voorbereiding

De romanticus wist al een tijdje dat hij zijn high school sweetheart ten huwelijk wilde vragen, want hij werkte de afgelopen zes maanden aan de aanzoekversie van de film. Hij schakelde een illustrator in om de klassieke scene met de kus te wijzigen. Niet de prins, maar een animatie van Lee is te zien. Zijn vriendin Sthuthi David, lijkt dan al iets door te hebben.

En dan doet die animatie ook nog een doos met een ring open… Waarop de echte Amerikaan met een echte ring op één knie gaat – en zijn vriendin volmondig ‘ja’ zegt. Een geniepig maar schattig plan, want in de filmzaal zaten ook familieleden en vrienden van het aankomende bruidspaar verstopt.

Viral video

Na afloop is Sthuthi nog even van de kaart. „Ik dacht dat er iets mis was met de film!”, stamelt ze. Het aanzoek werd gefilmd en staat op YouTube, waar het al meer dan een miljoen keer is bekeken. Onder de video regent het complimentjes, maar zijn ook wat angstige commentaren te lezen: Lee zou de lat met zijn verzoek wel érg hoog gelegd hebben voor anderen.

Reageer op artikel:
Man vraagt vriendin creatief ten huwelijk in Disneyfilm
Sluiten