Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2020 / 09:49 uur

Man voor kust Australië gedood door haai

Bij het eiland Cull Island, zes kilometer voor de zuidwestkust van Australië, is een man aangevallen en gedood door een haai. Dat melden Australische media.

Het slachtoffer is een duiker van wie de identiteit nog onbekend is. Naar zijn lichaam wordt nog gezocht. Een vrouw die op een boot in zijn gezelschap verkeerde, moest in shocktoestand naar het ziekenhuis worden gebracht.

Haaienpatrouilles intensiveren

Het bestuur van de deelstaat West-Australië heeft aangekondigd de haaienpatrouilles te intensiveren.

Voor de kusten van Australië worden vaker mensen ogenschijnlijk zonder provocatie door een haai gebeten en daarbij gedood. Afgelopen jaar zijn zeker tien mensen voor de kust van Australië door een haai verwond. In oktober 2019 werd bij een Britse man een voet afgebeten en raakte een andere man ernstig gewond bij een haaienaanval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man voor kust Australië gedood door haai
Sluiten