Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Man 40 jaar na ontsnapping toch weer opgepakt

Veertig jaar lang leek zijn leven te mooi om waar te zijn. José Romero kreeg een gevangenisstraf van 18 jaar, maar wist in 1979 te ontsnappen. Al die tijd was hij op vrije voeten.

Tot nu. De 63-jarige Romero is in de plaats Dover in de staat Delaware namelijk opgepakt voor openbaar dronkenschap. Even leek hij ook hiermee weg te komen, maar helaas voor de man onthulden zijn vingerafdrukken zijn ware identiteit.

Slecht begin van het nieuwe jaar

De man leefde afgelopen vier decennia onder een andere naam en gebruikte daarbij ook een vals identiteitsbewijs. Deze gaf hij aan de agenten, die hem daarop vrij hebben gelaten. Hij moest echter wel zijn vingerafdrukken achterlaten, die hem op nieuwjaarsdag alsnog de das omdeden. Hij werd opnieuw van straat geplukt.

Romero ontsnapte in december 1979, toen hij in de staat South-Carolina een celstraf uitzat van 18 jaar voor een gewapende overval. Hij zit inmiddels vast met een borgsom van 18.000 dollar. Hij moet de rest van zijn straf waarschijnlijk uitzitten plus de straf die hij krijgt voor zijn overtreding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.