Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2020 / 18:44 uur

Lil’Kleine verkozen tot Dom Bontje

Lil’Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje. De rapper kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing van de Bont voor Dieren en is volgens de stichting ‘een terechte winnaar’.

Lil’Kleine heeft zijn ‘winst’ te danken aan een jas met een kraag van coyotebont waarin hij het afgelopen jaar meerdere keren is gespot. Door het dragen van bont zou hij jongeren het idee geven dat het ‘acceptabel, stoer en modieus’ is.

Twijfelachtige eer

Volgens de Bont voor Dieren is hij een rolmodel en draagt hij ‘door het pronken met bont bij aan het in stand houden van dit dierenleed’. De artiest, die al eerder werd genomineerd, weigert de prijs in ontvangst te nemen.

Behalve Lil’ Kleine waren ook rappers Donnie en Boef, zangers Gerard Joling en Samantha Steenwijk en voetbalster Jackie Groenen genomineerd. Vorig jaar ging Famke Louise er met de twijfelachtige eer vandoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lil’Kleine verkozen tot Dom Bontje
Sluiten