Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jan 2020 / 15:15 uur

Komende jaarwisseling al verbod op knalvuurwerk

Al vanaf de komende jaarwisseling geldt er een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat zeggen Haagse bronnen tegen, meldt de NOS.

Het kabinet heeft de knoop doorgehakt en besloten dat het gedeeltelijke vuurwerkverbod zo snel mogelijk moet ingaan. Alleen bepaalde soorten siervuurwerk zoals fonteintjes, bepaalde soorten sierpotten en grondbloemen blijven toegestaan. Ook kindervuurwerk zoals sterretjes en knalerwten mogen verkocht blijven worden. Morgen wordt het gedeeltelijke vuurwerkverbod in de ministerraad besproken.

Voor het eerst Kamermeerderheid

Na de afgelopen jaarwisseling, die zeer onrustig is verlopen, was voor het eerst een meerderheid van de Tweede Kamer voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk. Ook partijen die voorheen tegenstander waren van een gedeeltelijk verbod, zoals VVD en CDA, sloten zich later aan.

Partij voor de Dieren en GroenLinks willen het liefste een verbod op al het vuurwerk voor consumenten, maar daar is geen Kamermeerderheid voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komende jaarwisseling al verbod op knalvuurwerk
Sluiten