Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jan 2020 / 09:14 uur

KLM vliegt na raketaanval niet meer boven Iran en Irak

KLM vliegt niet meer in het luchtruim boven Iran en Irak. Dat laat de luchtvaartmaatschappij woensdag weten. Het gaat om voorzorgsmaatregelen na de raketaanval op Amerikaanse legerbases in Irak. 

Dat houdt in dat verschillende vluchten naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten alternatieve routes gaan vliegen. Dit kan gemiddeld voor twaalf minuten extra reistijd zorgen, zegt KLM.

Veiligheid

Iran vuurde in de nacht van dinsdag op woensdag raketten af op Amerikaanse doelen in Irak. Diezelfde nacht stortte een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer, enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran. „We hebben de veiligheid van passagiers en medewerkers hoog in het vaandel, daarom maken we zo’n risico-analyse", legt de woordvoerder uit. „Als er iets in de wereld gebeurt, doen we dat altijd."

Het vliegtuigongeluk lijkt geen verband te houden met de spanning tussen Iran en de Verenigde Staten. Volgens de Oekraïense autoriteiten waren er problemen met de motoren van het toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
KLM vliegt na raketaanval niet meer boven Iran en Irak
Sluiten