Metro
Metro Nieuws 4 jan 2020 / 18:15 uur

Kangoeroe vraagt om water na bosbranden Australië

De bosbranden in Australië eisen niet alleen tientallen mensenlevens, ook vele dieren overleven de vlammen niet. Weten ze te ontsnappen aan de vuurzee, dan vaak met brandwonden.

Zo ook een kangoeroe, die in New South Wales een jongen om hulp vraagt. Hij is verbrand door de bosbranden en heeft flinke brandwonden op zijn lichaam, schrijft Metro UK. De jongen aarzelt geen moment en gooit met een gieter water over het dier heen. Ook zet hij een drinkbakje neer, zodat de kangoeroe zijn dorst kan lessen.

Vluchten

Toch komt deze kangoeroe er nog beter vanaf dan de meeste van zijn soortgenoten. Kangaroo Island werd vrijdag bedreigd door een „vrijwel onbedwingbare bosbrand". Het volledige eiland vormde een gevarenzone en kangoeroes vluchtten massaal weg voor de vlammen.

Geen kant op

Waar die kangoeroes nog weg konden komen, is het voor een kleine soortgenoot slecht afgelopen. Het dier probeerde in de regio Adelaide Hills te vluchten voor de vuurzee, toen het vast kwam te zitten in een omheining. Hij kon geen kant meer op.

Onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren. 

Zo’n 500 miljoen dieren zouden al omgekomen zijn bij de bosbranden in Australië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kangoeroe vraagt om water na bosbranden Australië
Sluiten