Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Jongeman scheurt met 209 km/u langs politiecontrole

Wanneer je net je rijbewijs hebt, is het zaak om zoveel mogelijk te rijden om het écht onder de knie te krijgen. Dat ‘veel rijden’ iets anders is dan ‘zo hard mogelijk rijden’, had een beginnend bestuurder uit Schiedam niet helemaal begrepen.

De 21-jarige automobilist is voorlopig zijn rijbewijs kwijt nadat hij bij een snelheidscontrole op de A16 met 209 kilometer per uur langs een lasercontrole scheurde. De politie moest bij de achtervolging snelheden rond de 250 kilometer per uur hanteren om de Schiedammer te kunnen inhalen en te stoppen.

De snelheidscontrole werd uitgevoerd ter hoogte van Prinsenbeek, meldt het Team Verkeer Zeeland-West-Brabant.

Vier maanden geen rijbewijs

Volgens de politie gaat het om een beginnende bestuurder die zijn rijbewijs waarschijnlijk vier maanden kwijt zal zijn, conform de richtlijn van het Openbaar Ministerie. Daarvan kan echter worden afgeweken. „Het kost hem een punt op zijn rijbewijs en de bestuurder wordt aangemeld bij het CBR voor een gedragscursus". aldus de politie. Als het CBR vindt dat hij die cursus moet volgen, kost hem dat twee dagen en een bedrag van 1170 euro. „Volgt hij die niet dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard", meldt de politie.

Joyriden met lachgas

Het is niet de enige jonge bestuurder waar de politie druk mee was. Een 19-jarige Tilburgse zonder rijbewijs is maandagochtend vroeg in de auto van haar moeder aangehouden, onder invloed van lachgas. Haar moeder heeft aangifte gedaan van joyriding, aldus de politie.

Agenten zagen de Tilburgse rijden op het Korvelplein in haar woonplaats. Ze werd aangehouden wegens joyriding en het rijden zonder rijbewijs. Samen met een vrouwelijke passagier had zij bovendien lachgas gebruikt. Bij de voeten van de bijrijdster stond een grote fles lachgas. Er lagen gebruikte ballonnen bij de voeten van beiden.

De politie noemt het zorgelijk dat de jonge vrouw zonder rijbewijs achter stuur zit, na gebruik van lachgas, terwijl onlangs in de stad enkele ernstige ongelukken met lachgas zijn gebeurd, waarvan een met dodelijke afloop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.