Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Nieuws 24 jan 2020 / 18:59 uur

Instagrammer laat zien hoe influencers content maken

De meest mooie foto’s worden ons dagelijks op Instagram voorgeschoteld. Maar net als bij een professionele fotoshoot, is het soms knap lastig om het perfecte kiekje te schieten.

Tank Sinatra vond het daarom tijd om de consument eens een kijkje achter de schermen te geven. Op 10 januari lanceerde hij een Instagram-account waarop te zien is hoe mensen zich laten filmen en fotograferen.

De meest opvallende dingen komen voorbij. Mensen die fanatiek aan het dansen zijn zonder muziek, dieren in de spotlights en er wordt op heel wat objecten geklommen voor de beste hoek.

https://www.instagram.com/p/B7rk4c0lVJ3/

https://www.instagram.com/p/B7o4VtElNnL/

https://www.instagram.com/p/B7Ul_jHl7qR/

En ja, soms gaat het ook wel mis.

https://www.instagram.com/p/B7rVPi_lclW/

Het origineel

Ondanks dat het account nog maar net bestaat, heeft Tank al meer dan 450.000 volgers. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat het account gespot zou worden door de eerste influencers die te zien zijn in de filmpjes.

Eén van die selfiemakers, Stephanie, werd ook gefilmd tijdens het maken van de perfecte selfie. Ze kwam op het account terecht en nam contact op. Inmiddels is ook het origineel te zien.

https://www.instagram.com/p/B7ThEYNlA1D/

Humor

Tank grijpt de foto van Stephanie aan om te laten weten dat hij vooral niet is begonnen met het account om mensen te kakken te zetten. „Het is een neutrale documentatie van de enorme verandering die we als maatschappij hebben ondergaan. We nemen letterlijk altijd en overal foto’s om altijd content te hebben voor onze social media."

Hij prijst Stephanie nog even om haar humor, ze kon lachen dat haar selfiemomentje een prominent plekje heeft gekregen op het account.

Het is overigens niet het eerste goedlopende account van Tank. De New Yorker begon eerder al Tank’s Good News, waar hij alleen maar goed nieuws deelt.

Worst nine

Gelukkig deelt niet iedere influencer het perfecte plaatje. Instagrammer en blogger Leonie ter Veld deelt in haar stories regelmatig de rommelige kant van haar prachtig ingerichte huis. Ook bedacht ze eind 2018 een tegenhanger op ‘best nine’, de negen meest gelikete foto’s op Instagram. Ze deelde haar worst nine, negen foto’s die niét zo goed zijn gelukt.

View this post on Instagram

Behind the instagramfoto’s die heel goed scoorden in 2018; deze pareltjes hebben m’n timeline nooit gehaald, maar geven toch een lekkere terugblik op 2018 HAHAHA. Durf jij ook? #WORSTNINE ——— • typische GoPro surf foto 📍Madeira • this is my hiking face 📍Portugal • ff fotootje nemen van de zonsondergang 📍Zandvoort • uitglijden onder een waterval 📍Brazilië • bibs wassen na sexy billenfoto 📍 Italië • awkward pose 📍Praia de Pipa • “is ‘ie gelukt??” 📍 Curacao • jezus kutwaterval 📍Lencois • … 📍 Brazilië • “ik sta klaar, neem je 20 foto’s??” 📍Barrerinhas #terugblik #2018 #bestnine #worstnine

A post shared by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

Meer influencers volgden haar voorbeeld. Want het hoeft niet áltijd perfect te zijn.

View this post on Instagram

WORST NINE! Hilarisch vond ik het bericht van @lterveld met haar worst nine foto’s van 2018 i.p.v. best nine 😂. En ja ik durf ze ook te delen al hoewel ik ze vaak al direct delete heb ik toch een paar mooie pareltjes gevonden 🙈. 1. Vaak als ik net een foto wil maken krijg ik een lik in mijn gezicht van Payo 2. Oogverblindend mooi is Ierland 3. Altijd mooi een foto als je net iets in je mond stopt 4. Dit zie je vaak niet maar achter de schermen is het vaak een bende 5. Als Payo niet echt mee wil werken als model op de foto 6. Toen ik boos was op Eric en we probeerden om toch gezellige foodfoto’s te maken haha 7. Verlepte selfie in de regen en wind in Ierland 8. Is ie weer die lik 9. Als je als een padvinder het beeld binnenloopt en de foto verpest #worstnine2018 #worstnine #worst9 #terugblik2018 #bloopers #achterdeschermen

A post shared by Sandra Waterschoot (@leukerecepten_nl) on

View this post on Instagram

Want niet alle foto'a halen het..🤣 Oke die 1e foto is best tof, alleen ik die sexy probeer te doen IS ZOO AWKWARD 😂 #worstnine Nou moet ik zeggen dat ik een beetje moest zoeken naar mijn worstnine, want ze zijn niet perse heel slecht alleen vooral mislukt of.. verwijderd🙄En daar komt bij dat ik sommige wilde gebruiken en besefte dat ik ze WEL gepost heb. Wat ik overigens best tof vind van mezelf😎 So this is it: 1. Ik die sexy probeert te doen 2. Onze bezweten koppies na 500m klimmen naar het most amazing viewpoint ooit in Thailand 3. Mijn niet zo bezwete, maar vooral gefocuste hoofd tijdens het Skechers event 4. Michael de gorilla die mijn foto fotobomt 5. Een toffe foto van t zetten van mijn tattoo. Oke. Mislukte foto van het zetten van mijn tattoo. 6. I dont know what this is 7. De goede foto hier heeft ook heel wat shots gekost 8. This is just creepy 9. Altijd tegen je fotograaf zeggen dat ze GEEN foto's maken terwijl je op het muurtje klimt @lterveld je bent een held om dit te bedenken ❤🤣 Duizend x leuker dan best nine. Kom op jongens, nu jullie! #bestnine#worstnine#throwback#instagrambestnine#worstnine2018

A post shared by @ marithollander on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagrammer laat zien hoe influencers content maken
Sluiten