Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 24 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Instagrammer laat zien hoe influencers content maken

De meest mooie foto’s worden ons dagelijks op Instagram voorgeschoteld. Maar net als bij een professionele fotoshoot, is het soms knap lastig om het perfecte kiekje te schieten.

Tank Sinatra vond het daarom tijd om de consument eens een kijkje achter de schermen te geven. Op 10 januari lanceerde hij een Instagram-account waarop te zien is hoe mensen zich laten filmen en fotograferen.

De meest opvallende dingen komen voorbij. Mensen die fanatiek aan het dansen zijn zonder muziek, dieren in de spotlights en er wordt op heel wat objecten geklommen voor de beste hoek.

https://www.instagram.com/p/B7rk4c0lVJ3/

https://www.instagram.com/p/B7o4VtElNnL/

https://www.instagram.com/p/B7Ul_jHl7qR/

En ja, soms gaat het ook wel mis.

https://www.instagram.com/p/B7rVPi_lclW/

Het origineel

Ondanks dat het account nog maar net bestaat, heeft Tank al meer dan 450.000 volgers. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat het account gespot zou worden door de eerste influencers die te zien zijn in de filmpjes.

Eén van die selfiemakers, Stephanie, werd ook gefilmd tijdens het maken van de perfecte selfie. Ze kwam op het account terecht en nam contact op. Inmiddels is ook het origineel te zien.

https://www.instagram.com/p/B7ThEYNlA1D/

Humor

Tank grijpt de foto van Stephanie aan om te laten weten dat hij vooral niet is begonnen met het account om mensen te kakken te zetten. „Het is een neutrale documentatie van de enorme verandering die we als maatschappij hebben ondergaan. We nemen letterlijk altijd en overal foto’s om altijd content te hebben voor onze social media."

Hij prijst Stephanie nog even om haar humor, ze kon lachen dat haar selfiemomentje een prominent plekje heeft gekregen op het account.

Het is overigens niet het eerste goedlopende account van Tank. De New Yorker begon eerder al Tank’s Good News, waar hij alleen maar goed nieuws deelt.

Worst nine

Gelukkig deelt niet iedere influencer het perfecte plaatje. Instagrammer en blogger Leonie ter Veld deelt in haar stories regelmatig de rommelige kant van haar prachtig ingerichte huis. Ook bedacht ze eind 2018 een tegenhanger op ‘best nine’, de negen meest gelikete foto’s op Instagram. Ze deelde haar worst nine, negen foto’s die niét zo goed zijn gelukt.

Meer influencers volgden haar voorbeeld. Want het hoeft niet áltijd perfect te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagrammer laat zien hoe influencers content maken
Sluiten