Nina Juffermans
Nina Juffermans Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Instagrammer haalt 700.000 dollar op met naaktfoto’s

Een naaktfoto in ruil voor een donatie om de bosbranden in Australië te bestrijden? Het klinkt als een wonderlijke deal, maar blijkt bijzonder effectief. Naaktmodel en Instagrammer Kaylen Ward heeft op deze manier al 700.000 dollar opgehaald. 

De 20-jarige Kaylen uit Los Angeles, die zichzelf ‘de naakte filantroop’ noemt, plaatste haar oproep op 4 januari online. Het naaktmodel beloofde een naaktfoto aan iedereen die een donatie van minimaal tien dollar zou overmaken aan één van de hulporganisaties die zich inzet tegen de bosbranden in Australië. Al snel, tot Kaylens grote verbazing, stroomden de donaties binnen.

Op naar het miljoen

Het bericht werd in de afgelopen dagen meer dan 70.000 keer gedeeld op Twitter. Het werd zelfs zo druk dat Kaylen mensen moest inhuren om alle berichten en dus beloofde naaktfoto’s af te handelen. Maar niet zonder resultaat: inmiddels is er meer dan 700.000 dollar opgehaald.

Save the koalas

De actie heeft voor Australië duidelijk veel goeds gebracht, maar voor Kaylen zelf waren de afgelopen dagen niet makkelijk. Het Instagram-account van de influencer werd gedeactiveerd vanwege ‘te expliciete content’ en de naaktfoto’s werden door ontvangers doorgestuurd naar mensen die daar niet voor hadden betaald. Daarnaast hoeft haar familie Kaylen niet meer te zien en de jongen waar ze een oogje op had, wil haar niet meer spreken. Toch vond ze het de actie waard: „Fuck it, save the koalas”, schreef ze op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.