Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 jan 2020 / 13:51 uur

Grootste bloem ter wereld gespot op Sumatra

Op het Indonesische eiland Sumatra is deze week de grootste bloem ter wereld gemeten. Het record stond tot nog toe op 107 centimeter.

In een natuurgebied bij het Sumatraanse Maninjau is de Rafflesia tuan-mudae gevonden, die maar liefst 111 centimeter in doorsnee is. De vorige ‘grootste bloem ter wereld’ groeide op precies dezelfde plek en was ook een Rafflesia tuan-mudae.

Bloei

De grote rood-oranje met wit gevlekte Rafflesia tuan-mudae is een parasiet die leeft op een druivensoort. Hij verspreidt een geur van rotting om insecten aan te trekken die voor bestuiving zorgen. De bloem doet er een maandje of negen over om tot bloei te komen en bloeit dan maar liefst één week.

Hoe het eruit ziet als zo’n bloem (heel) langzaam uitkomt zie je hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grootste bloem ter wereld gespot op Sumatra
Sluiten