Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 jan 2020 / 20:44 uur

Geen treinen tussen Den Haag en Utrecht tot vrijdagmiddag

Tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg rijden tot vrijdagmiddag 12.30 uur geen treinen. Donderdagmiddag ontspoorde een trein tussen Den Haag Centraal en Voorburg. Daarbij raakte niemand gewond.

Het herstellen van de schade duurt langer dan verwacht. Eerder dacht de NS dat het spoor om 02.00 uur weer gemaakt zou zijn, dat is nu verschoven naar vrijdagmiddag.

Oorzaak nog niet duidelijk

De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten. Reizigers wordt geadviseerd de Haagse tram te nemen tussen Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Voorburg en Den Haag Centraal. Reizigers tussen Den Haag Centraal en Utrecht kunnen omreizen via Schiphol en tussen Den Haag Centraal en Gouda via Rotterdam.

De oorzaak van de ontsporing is nog niet duidelijk. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet daar onderzoek naar. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft twee medewerkers naar de plek gestuurd voor een verkenning. Op basis van hun bevindingen wordt bepaald of er een formeel OVV-onderzoek komt naar de ontsporing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen treinen tussen Den Haag en Utrecht tot vrijdagmiddag
Sluiten