Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jan 2020

Familie teleurgesteld: geen resten Tanja Groen gevonden

De familie van de verdwenen Tanja Groen is zeer teleurgesteld, laat belangenbehartiger Peter R. de Vries weten. Het onderzoek naar de verdwijning van de destijds 18-jarige studente heeft woensdag geen resultaat opgeleverd.

Er werd woensdag in een graf op een kerkhof in Maastricht gezocht, omdat daar mogelijk de stoffelijke resten van Tanja zouden liggen. Er is echter niets gevonden. De politie laat weten dat het bewuste graf inmiddels weer is dichtgemaakt en dat de begraafplaats weer toegankelijk is voor bezoekers.

Tevergeefs

De politie en het Nederlands Forensisch Instituut zochten op het kerkhof in Heugem na een tip, maar dat bleek tevergeefs. Het ging om het graf van een in 1993 overleden man. De bewuste tip was volgende de politie heel serieus. Volgens de tip zou Tanja Groen in het graf zijn neergelegd, maar na een dag graven en onderzoeken bleek de tip onjuist.

De familie van de studente is op de hoogte gesteld. „We hadden gehoopt dat het dit keer raak zou zijn", laat De Vries namens de familie weten. „De aanwijzingen waren zo concreet dat de politie deze niet kon en mocht negeren."

Tanja Groen verdween op 31 augustus 1993 na een feestavond in Maastricht. Ze kwam nooit op haar kamer in het dorp Gronsveld aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie teleurgesteld: geen resten Tanja Groen gevonden
Sluiten