Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jan 2020 / 07:39 uur

Explosie op brug tussen Nigeria en Kameroen: zeker 30 doden 

Door een explosie op de grens tussen Nigeria en Kameroen zijn minstens dertig mensen om het leven gekomen. Het explosief werd op een drukke brug in de marktstad Gamboru in het noord-oosten van Nigeria tot ontploffing gebracht.

De El Beid-brug verbindt de stad Gamboru in Nigeria met de stad Fotokol in Kameroen.

Stuk ijzer

Ooggetuigen zeggen dat ten minste 35 gewonden zijn afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis. „Een jonge man pakte het explosief op omdat hij dacht dat het een stuk ijzer was. Toen ging het af", zegt de gouverneur van de Kameroense regio tegen persbureau AP.

Niemand heeft de aanslag opgeëist. Er wordt nog onderzocht wie de bom heeft neergelegd, maar het is wel duidelijk dat de bom afkomstig is van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram of de regeringleiders die de terroristen bestrijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Explosie op brug tussen Nigeria en Kameroen: zeker 30 doden 
Sluiten