Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jan 2020 / 06:49 uur

Emma en Noah populairste namen van 2019

Mocht je vorig jaar een dochter hebben gekregen die je Emma hebt genoemd of een zoon Noah, dan win je helaas niet de originaliteitsprijs. Het zijn de populairste namen van 2019.

Baby’s die vorig jaar zijn geboren hebben het vaakst de namen Emma (voor een meisje) en Noah (voor een jongen) gekregen, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 785 keer gaven ouders hun zoon de naam Noah en 731 meisjes werden Emma genoemd.

Mila en Sophie ook in trek

Voor meisjes is ook de naam Mila populair, die naam staat op de tweede plaats en is 671 keer aan een kindje gegeven. Sophie blijft ook in trek. Sinds vorig jaar ‘lopen’ er weer 645 meisjes extra rond in ons land met die naam. De populairste meisjesnaam uit 2018, Julia, belandde in 2019 op nummer 5: 630 meisjes kregen die naam.

Bij de jongens werden vorig jaar 717 baby’s Daan genoemd, die naam belandde daarmee op de tweede plek. De naam Lucas (in 2018 op 1) doet het ook nog steeds goed en staat nu op nummer 3.

Meer jongens dan meisjes

De SVB kan de lijst met populaire kindernamen geven omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. In ons land werden vorig jaar 169.189 baby’s geboren: 86.653 jongens en 82.536 meisjes. De SVB baseert dit op gegevens tot en met november.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emma en Noah populairste namen van 2019
Sluiten