Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 jan 2020 / 15:19 uur

Eerste besmetting Coronavirus in Singapore

Voor het eerst is in Singapore iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Straits Times donderdag op basis van de Singaporese autoriteiten.

Volgens de krant zou het gaan om een 66-jarige Chinese man uit Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Hij reisde met negen anderen, die nog worden onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Internationale noodsituatie

Wuhan is vrijwel geïsoleerd van de buitenwereld. Dat geldt sinds donderdag ook voor de Chinese plaats Huanggang, 40 kilometer ten oosten van Wuhan. Het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer is er stilgelegd. In Huanggang wonen circa 7 miljoen mensen. De autoriteiten in de steden Ezhou en Chibi, ook in de buurt van Wuhan, hebben laten weten het openbaar vervoer grotendeels plat te leggen.

In totaal heeft het virus aan zeventien mensen het leven gekost. Circa zeshonderd personen raakten besmet. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN beraadt zich donderdag over het virus en beslist of het moet worden gezien als een internationale noodsituatie. Het nieuwe coronavirus is verwant aan het SARS-virus, dat in de jaren 2002 en 2003 voor veel onrust zorgde. Bijna achthonderd mensen kwamen toen om het leven.

Chinees Nieuwjaar

Donderdag maakte het stadsbestuur van de Chinese hoofdstad Peking bekend dat het grote evenementen tijdens Chinees Nieuwjaar afblaast vanwege het besmettelijke virus. De feestelijkheden trekken jaarlijks veel toeristen. Het Chinees Nieuwjaar wordt komend weekend gevierd.

Eerste besmetting Coronavirus in Singapore
Infografiek over de verspreiding van het virus op 22 januari. / ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste besmetting Coronavirus in Singapore
Sluiten