Metro
Metro Nieuws 12 jan 2020 / 16:25 uur

Dronken vrouw wil medepassagiers lid maken van ‘mile high club’

De 20-jarige Demi Burton is tijdens een vlucht gevangen gezet omdat ze dronken was en cabinepersoneel en passagiers heeft geslagen en gebeten. Ook klampte ze enkele mannelijke medepassagiers aan in de hoop seks met ze te hebben. 

Toen de vrouw geen alcohol meer kreeg, werd ze agressief.

Vliegangst

Burton vloog in mei vorig jaar naar huis na een reis van drie maanden in Australië, waar ze familie bezocht. Ze zegt dat ze voor haar vlucht zoveel had gedronken, omdat ze last heeft van vliegangst. De alcohol zou haar moeten kalmeren, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Nadat de dronken vrouw aan boord geen alcohol meer kreeg van het personeel, werd ze woedend. „Je kunt dan net zo goed nu het vliegtuig landen", schreeuwde ze. De medepassagiers keken verbaasd toe.

Het personeel probeerde haar te kalmeren, maar kreeg een kopstoot en enkele trappen van Burton. Ze werden zelfs gebeten. Er waren maar liefst zes crewleden en passagiers nodig om haar in bedwang te houden. Verschillende mensen liepen verwondingen op.

Bij aankomst in Manchester werd Burton gearresteerd.

Zes maanden cel

Deze week werd Burton door een rechtbank in Manchester veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor haar dronkenschap en vijf gevallen van geweldpleging.

„Nadat ze aan boord was gegaan begon de beklaagde ongepaste seksuele opmerkingen te maken richting twee mannelijke medepassagiers", aldus aanklager Claire Brocklebank. „Eerst werden de opmerkingen weggelachen, maar naarmate de tijd vorderde, werden de opmerkingen steeds explicieter. Ze vroeg hen of ze met haar lid wilden worden van de ‘mile high club’.”

„Andere passagiers begonnen zich te storen aan haar ongepaste gedrag, maar zij werden door de vrouw de mond gesnoerd. Eén passagier in het bijzonder, een arts met kinderen bij zich, vroeg het personeel te overwegen om de vrouw geen alcohol meer te schenken. Toen de beklaagde geïnformeerd werd over die beslissing, sloegen de stoppen door.”

Burton ontkent dat ze iets fout heeft gedaan. Volgens haar advocaat schaamt ze zich over haar gedrag. „Het ligt niet in haar aard om zoiets te doen”, zei ze.

Wat is de ‘mile high club?’

De mile high club is een fictieve club waar iedereen lid van kan worden. Dit word je automatisch zodra je seks hebt gehad in een vliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken vrouw wil medepassagiers lid maken van ‘mile high club’
Sluiten