Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Dodental mysterieus virus China gestegen

Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe, mysterieuze coronavirus is woensdag gestegen naar zeventien. 

Volgens de Chinese staatstelevisie zijn er in de centrale provincie Hubei al 444 gevallen van het virus vastgesteld. Het virus dook naar verluid op in provinciehoofdstad Wuhan, op een vismarkt waar illegaal werd gehandeld. Wuhan ligt zo’n 1000 kilometer ten zuiden van Peking.

Eerste patiënt

De Chinese autoriteiten hebben gewaarschuwd dat het virus, dat lijkt op SARS, zou kunnen muteren en zich verder zou kunnen verspreiden. In Hongkong is woensdag een 39-jarige man uit Wuhan opgenomen ter observatie, omdat wordt gevreesd dat hij ook het virus heeft. De man was dinsdag als toerist met de trein in Hongkong aangekomen. Hij is de eerste patiënt in Hongkong met de verschijnselen van het virus.

Wuhan heeft woensdagavond bekendgemaakt zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers te sluiten. Dat meldden staatsmedia. Ook het lokale openbaar vervoer gaat plat. De stad heeft zijn inwoners gevraagd de stad vanaf donderdag niet te verlaten tenzij er een bijzondere noodzaak is.

Vanaf vrijdag hebben Chinezen een week vakantie ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar. Volgens schattingen plannen de Chinezen zeker 450 miljoen reizen of uitstapjes. Volgens Chinese media lijkt het coronavirus vooralsnog geen beduidende invloed te hebben op de reislust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.