Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jan 2020 / 06:30 uur

Desi Bouterse verschijnt vandaag voor de krijgsraad

De Surinaamse president Desi Bouterse verschijnt woensdag voor de Surinaamse krijgsraad. Het is zijn enige kans om zijn veroordeling van 20 jaar cel, voor zijn aandeel in de decembermoorden, aan te vechten.

De straten rondom de rechtbank in het centrum van Paramaribo zijn als sinds middernacht afgesloten voor publiek. Omdat de meeste scholen, bedrijven en andere instanties in die buurt daardoor slecht of niet bereikbaar zijn, hebben ze hun deuren gesloten. Dat geldt ook voor de Nederlandse ambassade.

Drukte rondom rechtbank

Hoewel de zaak van Bouterse pas om 9.00 uur Surinaamse tijd (13.00 uur Nederlandse tijd) begint, is de verwachting dat het vanaf een uur of half zeven al druk zal zijn rondom de rechtbank.

De partij van Bouterse, de Nationaal Democratisch Partij (NDP), heeft de afgelopen week haar achterban opgeroepen om woensdag massaal aanwezig te zijn om hun leider te ondersteunen. Het streven van de organisatie was om zeker 15.000 mensen op de been te brengen.

Na afloop van de zitting zal Bouterse zijn partijgenoten toespreken, zo heeft hij toegezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Desi Bouterse verschijnt vandaag voor de krijgsraad
Sluiten