Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist 9 levens in China, zeker 440 mensen besmet

Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is woensdag gestegen naar negen. 440 mensen in 13 Chinese provincies en gemeenten zijn besmet met het virus.

China waarschuwt dat het SARS-achtige virus zou kunnen muteren en zich verder kan verspreiden. Het virus wordt via de luchtwegen overgedragen. „De mogelijkheid van virale mutatie en verdere verspreiding van de ziekte is aanwezig", zei viceminister Li Bin van de Nationale Gezondheidscommissie tijdens een persconferentie.

Chinees nieuwjaar

De commissie kondigde maatregelen aan op luchthavens, treinstations en winkelcentra om de ziekte te beheersen, terwijl miljoenen mensen door het land reizen vanwege het Chinese nieuwjaar dat zaterdag wordt gevierd. „Indien nodig zullen temperatuurcontroles op drukke en belangrijke plekken worden uitgevoerd", staat in een verklaring van de commissie.

Niet alleen in China, maar ook in andere Aziatische landen zoals Taiwan en Japan zijn mensen besmet geraakt. Dinsdag werd ook in de Verenigde Staten een ziektegeval geconstateerd. In China stond het aantal doden op dinsdag nog op zes en ruim driehonderd mensen waren besmet.

Koortscontroles

Het centrum van de uitbraak ligt in de Chinese stad Wuhan. Daar zijn door de autoriteiten koortscontroles ingesteld op treinstations, snelwegen en de luchthaven. Een groot nieuwjaarsevenement in de stad, dat honderdduizenden mensen trekt, is afgelast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Coronavirus eist 9 levens in China, zeker 440 mensen besmet
Sluiten