Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2020 / 07:30 uur

ChristenUnie houdt vast aan verhuizing mariniers

Regeringspartij ChristenUnie wil nog steeds dat de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen verhuist. Defensie zelf wilde dat plan juist afblazen werd afgelopen week bekend.

Volgens de ChristenUnie zou het afblazen van deze verhuizing echter ‘een klap in het gezicht van Zeeland’ zijn, zo vindt Tweede Kamerlid Joël Voordewind. „En een dreun voor de Zeeuwse samenleving en economie."

Het kabinet zei vrijdag nog geen besluit te hebben genomen over de toekomst van de mariniers. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie gaat maandag of dinsdag met de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen praten. Daarbij moet ze niet alleen aan de belangen van Defensie denken, vindt de CU.

Schadeloos stellen

Visser mag van Voordewind best onderzoeken of ze Vlissingen en Zeeland op de een of andere manier schadeloos kan stellen en de verhuizing inderdaad kan schrappen, zegt hij tegen RTL Nieuws en het AD. „Maar alleen in overleg met Vlissingen en Zeeland zelf. De Zeeuwen laten zich – terecht – niet afkopen met wat spiegeltjes en kraaltjes. Den Haag moet simpelweg leveren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ChristenUnie houdt vast aan verhuizing mariniers
Sluiten