Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jan 2020 / 13:54 uur

Chipshol krijgt schadevergoeding van 19 miljoen euro

De Luchtverkeersleiding Nederland (LNVL) moet een projectontwikkelaar ruim 19 miljoen euro schadevergoeding betalen. De ontwikkelaar – die luistert naar de verwarrende naam Chipshol – had een claim van 120 miljoen euro ingediend.

Dat heeft de rechtbank in Haarlem beslist in een al jaren durende juridische procedure over de ontwikkeling van grond in de buurt van luchthaven Schiphol.

Verkocht

Volgens Chipshol heeft de LVNL de bebouwing van het zogenaamde Groenenbergterrein, naast de Aalsmeerbaan van Schiphol, op onjuiste ronden heeft tegengehouden. Chipshol stelt onjuiste informatie van de luchtverkeersleiding over de vliegveiligheid aan de basis lag van een bouwverbod voor het Groenenbergterrein bij Schiphol.

Dat terrein is inmiddels verkocht. De nieuwe eigenaar is gestart met de bouw van 100.000 vierkante meter logistieke panden die veel hoger zijn dan de plannen van Chipshol waarvoor in 2003 een bouwverbod was opgelegd.

120 miljoen

De schadevergoeding van dik 19 miljoen euro valt lager uit dan de claim van 120 miljoen euro die door gebiedsontwikkelaar Chipshol werd ingediend. Chipshol hoopt het resterende bedrag bij Schiphol te kunnen claimen. Daarover loopt nog een procedure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chipshol krijgt schadevergoeding van 19 miljoen euro
Sluiten