Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Britse astronaute weet het zeker: ‘Aliens bestaan’

Volgens Helen Patricia Sharman (56), de eerste Britse astronaute die de ruimte in ging, is het zeker dat aliens bestaan. Sterker nog: de buitenaardse wezens zijn mogelijk al op aarde, maar we kunnen ze gewoon niet zien. Dat laat ze weten in een interview met Observer Magazine

„Aliens bestaan, daar is geen twijfel over mogelijk."

Buitenaardse wezens

Over het bestaan van Aliens hoeven we volgens de scheikundige niet te twijfelen. „Er zijn zoveel miljarden sterren in het universum dat er wel allerlei verschillende levensvormen moeten zijn", zegt Sharman. „Zullen ze zijn zoals jij en ik, gemaakt van koolstof en stikstof? Misschien niet. Het is mogelijk dat ze hier nu zijn en we ze gewoon niet kunnen zien."

Geschiedenis geschreven

Helen Sharman schreef geschiedenis door als allereerste Brit de reis naar de ruimte te maken. Ze bracht in mei 1991 als eerste vrouw ooit tijd door in ruimtestation Mir. Daarna is ze niet meer de ruimte in geweest en tegenwoordig is de 56-jarige gerenommeerd scheikundige.

Sharman herinnert zich haar trip naar de ruimte nog goed. Het leerde haar onder meer beseffen wat het belangrijk is in het leven. „In de ruimte zijn, leerde me dat niet materiële zaken, maar mensen er echt toe doen. We beschikten over alles wat we nodig hadden: de juiste temperatuur, eten en drinken, en veiligheid. Ik heb geen seconde gedacht aan de materiële zaken die ik op aarde bezat. Als we over bepaalde delen van onze planeet zweefden, dachten we steeds aan onze geliefden daar beneden”, aldus de astronaute.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.