Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2020 / 07:24 uur

Boze ouders dienen klacht in om passend onderwijs

Een groep boze ouders dient maandag een collectieve klacht in bij de onderwijsinspectie. Ze willen passend onderwijs voor hun kind.

Ze reizen maandag met een schoolbus naar Utrecht om hun klacht bij de inspectie neer te leggen.

Actiegroep

Volgens de ouders behandelt de inspectie geen individuele klachten. Ze hebben daarom besloten hun krachten te bundelen in de actiegroep Boze Ouders. De initiatiefnemers hebben een website opgezet waarop mensen ook hun klachten kwijt konden. In korte tijd zijn bijna vijfhonderd ervaringen verzameld.

Volgens Boze Ouders wordt nergens geregistreerd dat ouders melden dat hun kind geen passend onderwijs krijgt. Of dat een school zich niet houdt aan de wettelijke zorgplicht. Niemand spreekt de verantwoordelijke school hierop aan. De onderwijsinspectie controleert niet op het naleven van de zorgplicht, stellen ze.

Onderzoek

Boze Ouders vindt dat de inspectie beter moet controleren op het naleven van enerzijds het recht op het passend onderwijs en anderzijds de plicht van school om dit te bieden. En dat er onderzoek moet komen naar de werkelijke aantallen kinderen die geen (passend) onderwijs krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boze ouders dienen klacht in om passend onderwijs
Sluiten