Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2020 / 14:34 uur

Boete voor Delta voor uit vliegtuig zetten van moslim op Schiphol

De Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Air Lines heeft een boete van 45.000 euro gekregen omdat in 2016 een moslim ten onrechte uit een vliegtuig op Schiphol is verwijderd.

Een soortgelijk incident deed zich in die periode voor in Parijs. Ook hiervoor is Delta Air Lines beboet. Dat meldt het AD. Het incident op Schiphol speelde zich in de zomer van 2016 af.

Stewardessen en passagiers sloegen alarm bij de piloot omdat een passagier met islamitische achtergrond verdacht om zich heen aan het kijken was en opvallend veel aan het zweten was.

Niets verdachts

Hij zou bovendien voor het betreden van het vliegtuig ‘een verdacht pakketje’ hebben aangenomen van een man van dezelfde afkomst. De gezagvoerder ging poolshoogte nemen maar merkte niets verdachts aan de man.

De piloot vertrok van de gate met de man aan boord, maar bedacht zich later nadat stewardessen opnieuw hun zorgen deelden. De passagier werd van boord gehaald en het gebied rond zijn stoel en zijn bagage werden doorzocht. Opnieuw werd er niets verdachts aangetroffen. De man miste zijn vlucht naar New York en werd op een latere vlucht geboekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boete voor Delta voor uit vliegtuig zetten van moslim op Schiphol
Sluiten