Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jan 2020 / 16:04 uur

Boeren willen naar het Catshuis voor ‘massaal protest’

Boeren willen op woensdag 5 februari weer massaal voor een protest naar het Catshuis in Den Haag. Op die dag staat volgens de actiegroep Farmers Defence Force opnieuw een gesprek tussen het Landbouwcollectief en premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw gepland.

Farmers Defence Force wil dat er op 5 februari „spijkers met koppen worden geslagen". „Daar moet de finale klap worden gegeven", aldus de actiegroep in een verklaring. „Het is judgementday. FDF heeft jullie nodig. Druk is nog nooit zo belangrijk geweest als op deze dag. Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren. Wij accepteren geen offers van boeren meer. Wij accepteren geen leed voor onze families meer. Het is genoeg geweest".

Diverse acties uit onvrede

Boeren hebben vorig jaar diverse keren actie gevoerd, vooral in Den Haag, uit onvrede over de regels voor boeren.

Volgens landbouwminister Carola Schouten is het belangrijk dat de boeren demonstreren „op een manier waarop anderen daar geen last van hebben". Het kabinet gaat gewoon het gesprek aan, zegt de bewindsvrouw. Als de boeren denken dat ze door te demonstreren „een sterkere positie hebben, moeten ze dat gewoon doen. Maar wat ons betreft gebeuren dat soort zaken gewoon aan tafel".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boeren willen naar het Catshuis voor ‘massaal protest’
Sluiten