Nina Juffermans
Nina Juffermans Nieuws 27 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Bekende vrouwen boos op Dave Roelvink

Dave Roelvink hoopte misschien dat de storm, die op social media ontstond na zijn tirade over de rol van mannen en vrouwen, snel weer zou gaan liggen. Niets is minder waar. Op Twitter en Instagram blijft het de gemoederen bezig houden. 

Een paar dagen geleden liet Roelvink zich in zijn Instagram Stories duidelijk uit over zijn kijk op de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Zijn tirade was een reactie op een nieuwsbericht van Editie NL over vrouwelijke verkeersborden. „Ben ik nou de enige in Nederland die het juist mooi vindt dat mannen en vrouwen niet precies gelijk zijn?”, zegt de oudste Roelvink-telg. „Waarom moet dat allemaal gelijk zijn?”

Volgens Roelvink heeft het juist z’n charme dat de man betaalt na een etentje met „een vrouwtje". Ook vindt hij dat de man een vrouw op straat moet beschermen. „Het is toch niet zo heel erg als de vrouw iets meer doet in het huishouden, omdat wij simpelweg te stom zijn om dat te doen. We hebben gewoon andere rollen, we zijn andere wezens”, vervolgt Roelvink. „Ik vind dat we daar een klein beetje in aan het doorslaan zijn hoor. Met die borden en met al dat gekke gedoe van jullie. Met dat feministische gedrag.”

Boze reacties

De video waarin Roelvink zijn uitlatingen doet, gaat inmiddels al dagen rond op social media. Ook RTL Boulevard deelde de tirade van Roelvink op Instagram. Hoewel veel mensen het met zijn woorden eens lijken te zijn, wordt er ook schande van gesproken. Ook enkele bekende vrouwen hebben geschokt gereageerd op de tirade. Beautyvlogger Vera Camilla is niet te spreken over de speech van Roelvink. „Wtf did I just watch”, reageerde zij op Instagram.

Plus-size model Joann van den Herik noemt Roelvink in een reactie „zielig", omdat hij zich volgens haar niet genoeg zou hebben ingelezen in het onderwerp. „Maar goed, wij vrouwen gaan lekker door met ons feministische gedrag, daar hebben we mensen met zo’n mindset zeker niet voor nodig”, vervolgt ze. Presentatrice en documentairemaakster Lize Korpershoek maakt er niet te veel woorden aan vuil, maar vat haar gevoel bondig samen: „Wouw”. Ook EditieNL-presentator Steef van Stiphout spreekt Roelvink via Twitter aan op zijn uitlatingen.

https://twitter.com/FeministCtulhu/status/1221496253869166596

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.